Filologie Clasica

Simpozionul Național ”Colloquium Antiquitatis”

Simpozionul național Colloquium Antiquitatis, adresat exclusiv studenților, masteranzilor și doctoranzilor, este un eveniment științific inițiat în anul 2018 de studenții și masteranzii secției de Filologie Clasică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu sprijinul cadrelor didactice ale colectivului universitar. Proiectul își propune să încurajeze dezvoltarea abilităților de cercetare ale tinerilor, să stimuleze dialogul de idei printr-o abordare interdisciplinară și să aducă laolaltă un număr cât mai mare de reprezentanți din următoarele domenii de studiu:  

  • limbă și literatură;
  • teologie;
  • istorie;
  • arheologie;
  • drept;
  • filosofie;
  • științe ale educației.

Participanții au ocazia să-și prezinte cercetările proprii, să obțină feed-back de la profesori și colegi, să experimenteze scrierea de lucrări științifice, să vorbească în public și să se întâlnească cu studenți din alte universități.

Temele propuse spre dezbatere vizează în principal Antichitatea greco-latină și moștenirea ei, transmisă până în prezent prin limbile și culturile romanice.

 

Lucrările simpozionului se vor desfășura în format HIBRID (mixt). 

Cei interesați sunt rugați să trimită titlul comunicării și un rezumat al acesteia (maximum 300 de cuvinte) până la data de 31 martie 2024, completând formularul de înscriere (Link-ul pentru accesare: https://forms.gle/iJozSAH43MLm7qNM6).

Pentru orice nelămuriri, ne puteţi contacta la adresa simpozionului: colloquium.antiquitatis@gmail.com  sau la numerele de telefon +40 745 840 426; +40 740 761 454.

2 aprilie: confirmarea înscrierii
8 aprilie: distribuirea programului

 Edițiile simpozionului „Colloquium Antiquitatis”


Ediția VI – 2024

Ediția V – 2023

Ediția IV – 2022

Ediția III – 2021

Ediția II – 2019

Ediția I – 2018