Filologie Clasică Iași > Noutati > Studii universitare Masterat 2 ani Limbi Clasice ● Limba Italiană ● Limba Rusă

Studii universitare Masterat 2 ani Limbi Clasice ● Limba Italiană ● Limba Rusă

martie 22, 2018

Explorați împreună cu noi fascinantele bogății culturale ale antichității greco-romane, reconstituiți ambianța trecutului și redescoperiți sursele civilizației moderne! Fără plasarea studiilor clasice în centru, pregătirea umanistă este incompletă, indiferent de specializarea de la licență.

MASTERATUL DE LIMBI CLASICE vă oferă: cursuri interesante și captivante de civilizație și literatură greco-latină, urmărind și proiectarea valorilor antice în spiritualitatea veacurilor următoare; ateliere și workshop-uri de traducere din limbile clasice; elemente de ecdotică, paleografie și epigrafie.
MASTERATUL DE ITALIANĂ îți propune un itinerariu din Antichitate până în contemporaneitate prin limba, literatura și cultura italiană. Vei descoperi sau redescoperi frumusețile Italiei, îți vei delecta auzul cu armonia muzicii italiene, îți vei îmbunătăți abilitățile lingvistice prin aprofundarea stilurilor funcționale ale limbii și vei face exerciții de traducere și interpretariat profesional.

MASTERATUL DE SLAVISTICĂ propune cursuri într-o perspectivă interdisciplinară, oferind posibilitatea de a învăța și aprofunda două limbi străine – rusa și polona –, de formare a c ompetențelor de traducător, o panoramă a literaturii ruse din diaspora, incursiuni în literatură și film, limbă și cultură, pe fondul prezentării unor momente și personalități din istoria
relațiilor culturale româno-slave, antrenând elemente de imagologie.

Vezi:

Pliant Master

Poster Master